Ridläger 2012

Jag har tagit alla bilder själv så man

får inte kopiera!!! Jag har copyright!!!

På våra ridläger får du en egen häst som du sköter hela lägret vi har både dagläger och läger där man sover över. Man delas in i två grupper efter erfarenhet. Några gånger under varje läger rider vi också ut och då rider vi alla tillsammans. Man måste vara över sju år för att få gå på ridlägerna.

Ridläger 2012:

Fredag 20/7-Onsdag 25/7 är det dagridläger för barn mellan 7-12 år. Lägrt startar klockan 10 och slutar klockan 3 varje dag.

Har varit!!!

Måndag 30/7-Måndag 6/8 är det ridläger vi äter mat 5 gånger om dagen och sover i sovstugan med sängar vatten och elextrisetet. För barn mellen 10-18 år. Vi möts klockan 2 på stallplanen på måndagen och vi rider en uppvisning för vänner och familjer klockan 3-4 på ridbanan på måndagen.

Har varit!!!

Torsdag 16/8 dressyrdag en dag med bara dressyr. 2 pass dressyr, ett pass tiori och 1 pass långering.

Platser:

1. Vera

Vera ska rida Rivoli (Står på finstallet).

2. Greta

Greta ska rida Bullen.

3. Ellenor

Ellinor ska rida Lansen.

4. Maja (Vuxen)

Maja ska rida Smarti.

5. Mathilda (Vuxen)

Mathilda ska rida Komet.

Har varigt!!!

Lördag 18/8 Hoppdag med bara hoppning. 2 pass hoppning, 1 pass löshoppning och ett pass tiori.

Platser:

1. Vera

Vera ska rida Melinessa.

2. Eric

Eric ska rida Bullen.

3. Klara

Klara ska rida Mojsan.

4. Lisa

Lisa ska rida Kudden.

5. Greta

Greta ska rida Lansen.

Har varigt!!!

Lördag 24/11-Söndag 25/11 är det ridläger. Man sover över i en natt utan uppvisnign på sista dagen. Vi kommer inte att sova i de vanliga sovhusen för vi kommer åkar bort till en annan gård. Vi kommer inte häller att rida på ridskolehästarna utan på mina privathästar på sommarstallet. Vi kommer att rida ute helatiden efter som att det inte finns ett ridhus dät men det finns uppvärmt stall och sadelkammare så man har en chans att värma sig mellan lektionerna. Vi kommer också ha mycket tiori. Det bli två ridpass om dagen med tiori emellan. Vi kommer att träna mycket och det är inget läger för latmaskar. För de som går i U3-U5. Varning!!! Hästarna har varigt där många gånger förut men vi är utomhus och de kan alltid skrämmas av något. De är också privathästar och är inte vana vid att man inte kan rida. Max 3 på lägret!!! Vi ses på ridskolan jag sjusar er till det stallet som vi ska vara på. Samling kl 8.45 i klubbhuset.

1. Greta Glitter

2. Lisa  Peppar (Skrollan)

3. Sofia  Jadermera

Hästarna är Glitter, Peppar och Jadermera

Skrollan

Kön: sto
Född: 2008
Färg: skimmel
Ras: Welsh cob - sektion D
Storlek: 145
Användning: Allround och avel.
E: Bocelli
U: Selma
Skötare: Amanda (luft människa)
Övrigt: Skrollan är en liten allroundponny. Hon älskar att hoppa och har bra teknik. Hon går fint i dressyren och kan göra nästan alla rörelser. Hon är en fin tävlingsponny för dressyren och har vunnit hitils alla tävlingar hon har startat i. Skrollan har fina luftiga steg och stora rörelser. Hon är snäll i hanteringen och hoppar alldrig till. Hon är inte så snabb. Skrollan kör alldrig upp huvudet och kutar iväg. Hon har en härlig power med myket fart.

Jadermera

Skrivet av förra ägaren:

Färg:Skimmel
Ras:Highland ponny
Kön:Sto
Storlek:146 cm
Född:2003 (9 år)
Jadermera eller Jademma är ett fint sto som verkligen Älskar att hoppa. Hon hoppar 1,2 meter vilket är väldigt högt för hennes ras. Hon kan alla dressyrrörelser och är väldigt duktig på dressyr. Hon kan även grunderna till teräng och är stadig på hoven och är väldigt duktig där med. Hon är väldigt lugn och snäll, men pigg ändå. Hon är ung och passar mest som privathäst, möjligen tävlingshäst också. Jadermer kan vara väldigt stoig och hon är inte den lättaste att ha och göra med. Men hon säljs inte till ridskola. Kostar 40-70 000

Glitter

Kön: valack
Född: 1900
Färg: skimmel med snopp
Ras: arab
Storlek: 152cm
Andvändning: hoppning, dressyr och skogsritter
E: okänd
U: okänd
Skötare: Doris (luft människa)
Övrigt: Glitter är en super snäll och lugn häst. Glitter skulle alldrig göra något dumt. Han hoppar försiktigt och travar med mjuka och lugna steg. Glitter är mångar favorit och det försänar han att vara. Hans frammot bjudning är bra. Han är snäll vi all hantering utom när man spänner sadeldjorden. Galoppen är vaker och lätt. Det är som att han flyger fram när som hälst. Han blir alldrig sur eller gör någonting dumt. Glitters samanfattning skulle vara: världens snällaste häst.

Peppar

Kön: Hingst
Född: 2004
Färg: Svart
Ras: Connemara
Storlek: 143
Användning:
E: El Fakir
U: Melly
Skötare: Lisa (luft människa)
Övrigt: Peppar är en busig och söt liten ponny. Han är härlig att rida med all sin kraft och fart. I boxen är Peppar oftast snäll. Han gillar inte när man spänner sadelgorden ellert när man borsatar för löst eller med en hård borste. I hoppningen är han toppen han hoppar super han galopperar med långa, mjuka steg och hoppar med ett stort språng över hindret. I dressyren är Peppar fin han ror sig lätt och smidigt men det är lätt att det blir ett missförstånd och då kan han krångla. Jag har ägt Peppars mamma Melly länge och själv utbildat Peppar och ända sedan han var liten har han älskat människor och aldra mäst barn. Men jag hyrde ut Peppar till en ryttare en gång som skulle tävla hoppning med honom de första veckorna var jag där och tittade och då såg han fin ut men när jag fick tilbaka honom ett år senare var han rädd för sadeln, bettet, människor och andra djur. Det tog år att få honnom normal igen men när jag var färdig var han ännu druktigare på att hoppa en förut. Jag håller på att utbilda Peppar i tärengridning så att han i framtiden karnse kan starta i fälttävlan.

Jag har tagit alla bilder själv så man

får inte kopiera!!! Jag har copyright!!!